TEKMED
Menu
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • News
  • Duyuru
  • Projeler
  • Etkinlik
  • Dökümanlar
  • Trainers
  • Training
TEKMED
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • News
  • Duyuru
  • Projeler
  • Etkinlik
  • Dökümanlar
  • Trainers
  • Training
Haber

BASINDA SICAKLIK

posted by Müslim KAÇMAZ
Oca 13, 2021 354 0 0
Share
BASINDA SICAKLIK

Gazete, bilgi parçalarını insanlara ulaştıran oldukça güçlü bir araçtır. İnsanlar ve dünya arasındaki en büyük iletişim araçlarından biridir. Ek olarak, aynı zamanda harika bir bilgi aracıdırlar. Geçmişte, gazeteler okuryazarlığı geliştirmeye yardımcı oldukları ve insanları özgürlük ve insan hakları için savaşmaya teşvik ettikleri için daha da önemli bir rol oynadılar. Ancak günümüz dijitalleşme çağında gazete okumak oldukça eski bir alışkanlık haline geliyor. Daha yaşlı nesiller esas olarak gazete okumayı sürdürürken, genç kuşaklar güncel haberleri internetten kontrol etme eğilimindedir.

Geçmişte gazete okuyanların kalıntıları olarak anılmak, en faydalı alışkanlıklardan biridir. Dünyanın güncel olaylarını tanımamıza yardımcı olur. En son olayları güvenilir bir kaynaktan öğreniyoruz. Dahası, gazete okumak insanları önemli eleştirel düşünme becerileri ile donatır ve onları gerçek dünyaya bağlar.

En önemlisi, gazete makalelerinin kapsadığı konular ders kitaplarındaki bölümlere göre daha ilgili ve okunması daha heyecan verici, bu da gazeteleri hem bilgilendirici hem de eğlenceli hale getiriyor. Gazeteler, gazetecilik yazımı için en yüksek standardı temsil eder ve yazmanın nasıl mükemmel göründüğünü gösterir. Bunları okumak, bir kişinin kelime dağarcığını geliştirmeye yardımcı olur. Gazete okuyarak yeni kelimeler öğrenebilir ve dilbilginizi düzeltebilirsiniz. Ayrıca, gazete okuyan bir kişi çeşitli konularda akıcı bir şekilde konuşabilir.

Çok çeşitli faydaları olmasına rağmen, gazete okuma alışkanlığı “geçmişin bir işareti” haline geliyor. Günümüzde İnternet gerçek bir meta. İnsanlar her gün web’de pek çok bilgiyi işler, elektronik cihazlar daha kullanışlıdır, bu nedenle genç nesiller bir gazete alma zahmetine girmez. Artık her şey rahat ve görsel, pek çok insan gazete, kitap, mektup vb. Okumak istemiyor. İnternetin sürekli gelişimi işleri daha da kötüleştiriyor.

Sonuç olarak, genç neslin kelime becerileriyle ilgili sorunları olduğunu gözlemleyebiliriz. Çoğu zaman nasıl yazılacağını bilmezler ve hatalarını düzeltmek için otomatik düzeltmeye güvenirler. Mutlaka eklemek gerekir ki, en tehlikelisi yalan haberlerin yayılmasıdır.

Sonuç olarak, hayatımızın pek çok alanında sosyal medyanın sürekli gelişmesinden ve varlığından kaçınamayız. İnsanlar daha fazla gazete okumalı ve web’de yayınlanan her iki makaleyi okumayı bırakmalı, geleneksel gazeteleri okumakla çevrimiçi yayınlanan bilgi parçaları arasındaki dengeyi bulabilen eleştirel düşünürler olmalıdır.

******

Bu makale, Katerina Rajs tarafından Varşova Ticaret Odası Projesi olan “Media Literacy Explorers” için yazılmıştır.

İlgili

Share

Previous

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Ziyaret Edildi

Next

HOT OFF THE PRESS

Recent Posts

  • Türkiye Eğitimleri Animasyon Video Yapmak ve Gölge Oyunu
    Haber
    Türkiye Eğitimleri Animasyon Video Yapmak ve Gölge Oyunu
    12 Nisan 2025
  • Gençler ile Yoga Eksersizleri
    Haber
    Gençler ile Yoga Eksersizleri
    12 Nisan 2025
  • YOGA EGZERSİZLERİ
    Haber
    YOGA EGZERSİZLERİ
    12 Nisan 2025
  • DİJİTAL VATANDAŞLIK, SİBER TACİZ VE ÇEVRİMİÇİ ŞİDDET
    Haber
    DİJİTAL VATANDAŞLIK, SİBER TACİZ VE ÇEVRİMİÇİ ŞİDDET
    12 Nisan 2025
  • FORUM THEATER
    News
    FORUM THEATER
    12 Nisan 2025

Arşivler

  • Nisan 2025
  • Şubat 2025
  • Ekim 2024
  • Kasım 2023
  • Temmuz 2023
  • Mayıs 2023
  • Ekim 2022
  • Ağustos 2022
  • Temmuz 2022
  • Haziran 2022
  • Nisan 2022
  • Ekim 2021
  • Temmuz 2021
  • Haziran 2021
  • Mayıs 2021
  • Nisan 2021
  • Mart 2021
  • Şubat 2021
  • Ocak 2021
  • Aralık 2020
  • Ekim 2020
  • Temmuz 2020
  • Haziran 2020
  • Mayıs 2020
  • Nisan 2020
  • Mart 2020

You Might Also Like

Haber
Eki 14, 2020

SHE PROJESİ

Aile içi şiddeti önlemek ve bunlarla mücadele etmek için yeni bir Erasmus + projesi daha kabul edildi. Projenin adı...

Read More
0 0
Haber
Eki 3, 2021

THE INVISIBLE FOREWOMEN PROJESİ AMMAN TOPLANTISI

Görünmez Öncüler Konferansı Uri Mena konferansının organizatörleri tarafından hazırlandı. Görünmez Ön Kadınlar...

Read More
0 0

Leave a Comment Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyrights © 2020 TEKMED - Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneği
Back top