TEKMED
Menu
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • News
  • Duyuru
  • Projeler
  • Etkinlik
  • Dökümanlar
  • Trainers
  • Training
TEKMED
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • News
  • Duyuru
  • Projeler
  • Etkinlik
  • Dökümanlar
  • Trainers
  • Training
Haber

TOKAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ VE GLOBAL VISION 2000 ARASINDA EĞİTİMDE ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ

posted by Müslim KAÇMAZ
Eki 6, 2024 199 1 0
Share
TOKAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ VE GLOBAL VISION 2000 ARASINDA EĞİTİMDE ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ

Global Vision 2000, 2000 yılında Birleşik Krallık merkezli özel bir bağımsız şirket olarak kuruldu. Bütünsel bir küresel rönesansa kendini adamış ve Evrensel Paradigma değişimine doğru çalışan bir katalizör organizasyondur. Global Vision 2000, bağımsız bir uluslararası İslami düşünce kuruluşudur ve düz bir ağ merkezli olarak faaliyet göstermektedir. Bugüne kadar Global Vision 2000, küresel bir çerçeve içinde bütünsel düşünce liderliği, teknoloji ve modernizasyona odaklanmıştır. Toplumda temel dönüşümü arayan uyumlu ortaklarla birlikte entelijansiya, iş dünyası, finans ve endüstriden oluşan bir “ağlar ağı” ve bir “iş birliği topluluğu” geliştirmektedir. Global Vision 2000 işbirlikçi bir modelde faaliyet göstermektedir ve dünya çapında bir dizi yenilikçi organizasyonla güçlü ittifaklar ve ortaklıklar kurmuştur. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada ülkelerinde başarılı eğitimler düzenlemektedir.

İngiltere’nin Manchester Şehrinde eğitimler düzenleyen kurumun eğitmenlerinden Usama Zafar ve Pakistan temsilcisi Maleehat Ashraf, Tokatlı kurumlar ile tanışmak ve ortak projeler geliştirmek için ziyarette bulundu.

Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneği ve Global Vision 2000 tarafından düzenlenen “Eğitimi Geliştirme ve Otak Projeler Üretme” etkinliği kapsamında;

Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, uluslararası eğitim iş birliklerine bir yenisini ekleyerek Global Vision 2000 ile ortak projeler geliştirmek amacıyla bir araya geldi. Birleşik Krallık merkezli bu bağımsız kuruluş, eğitim ve mesleki gelişime katkıda bulunmak için dünya genelinde çeşitli programlar düzenliyor. Kuruluşun eğitmenlerinden Usama Zafar ve Pakistan temsilcisi Maleehat Ashraf, Tokat’a yapmış oldukları ziyarette okulun öğretmen ve öğrencileriyle buluşarak potansiyel iş birliği olanaklarını değerlendirdi.

Bu iş birliği kapsamında, Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinin mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim programları, atölye çalışmaları ve uluslararası projeler düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca, eğitimde yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi ve öğrencilere küresel perspektif kazandırılması hedefleniyor. Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneği’nin de desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik, Tokat’ın eğitimde uluslararası iş birliği potansiyelini daha da ileriye taşıma konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Kemal Sataner, okulun projelerinden bahsederek, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik pek çok yenilikçi projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Sataner, bu projelerin amacının öğrencilere yalnızca teknik bilgi kazandırmak değil, aynı zamanda onları küresel iş dünyasına hazırlamak olduğunu vurguladı. Okulun, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde iş birlikleri kurarak öğrencilere geniş fırsatlar sunduğunu ifade eden Sataner, Global Vision 2000 gibi kuruluşlarla yapılan ortak projelerin, öğrencilere dünya standartlarında eğitim ve deneyim kazandırdığını dile getirdi. Bu iş birliği kapsamında, öğrencilerin çeşitli eğitim programlarına katılmaları ve farklı ülkelerden meslektaşlarıyla ortak çalışmalar yapmaları planlanıyor. Müdür Sataner, bu projeler sayesinde öğrencilerin daha donanımlı bireyler olarak mezun olacaklarını ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne katkı sağlayacaklarını ifade etti.

İlgili

Share

Previous

TEKMED VE GLOBAL VISION 2000 ULUSLARARASI EĞİTİM VE PROJE İŞBİLİLİĞİ İÇİN DOSTLAR MECLİSİ BAŞKANININ GÖRÜŞLERİ ALINDI

Next

TOKAT SOSYAL BİLİMLER LİSESİ İNGİLTEREDEN GELEN EĞİTMENLERİ KABUL ETTİ

Recent Posts

  • Türkiye Eğitimleri Animasyon Video Yapmak ve Gölge Oyunu
    Haber
    Türkiye Eğitimleri Animasyon Video Yapmak ve Gölge Oyunu
    12 Nisan 2025
  • Gençler ile Yoga Eksersizleri
    Haber
    Gençler ile Yoga Eksersizleri
    12 Nisan 2025
  • YOGA EGZERSİZLERİ
    Haber
    YOGA EGZERSİZLERİ
    12 Nisan 2025
  • DİJİTAL VATANDAŞLIK, SİBER TACİZ VE ÇEVRİMİÇİ ŞİDDET
    Haber
    DİJİTAL VATANDAŞLIK, SİBER TACİZ VE ÇEVRİMİÇİ ŞİDDET
    12 Nisan 2025
  • FORUM THEATER
    News
    FORUM THEATER
    12 Nisan 2025

Arşivler

  • Nisan 2025
  • Şubat 2025
  • Ekim 2024
  • Kasım 2023
  • Temmuz 2023
  • Mayıs 2023
  • Ekim 2022
  • Ağustos 2022
  • Temmuz 2022
  • Haziran 2022
  • Nisan 2022
  • Ekim 2021
  • Temmuz 2021
  • Haziran 2021
  • Mayıs 2021
  • Nisan 2021
  • Mart 2021
  • Şubat 2021
  • Ocak 2021
  • Aralık 2020
  • Ekim 2020
  • Temmuz 2020
  • Haziran 2020
  • Mayıs 2020
  • Nisan 2020
  • Mart 2020

You Might Also Like

Haber
Eki 3, 2021

GÖRÜNMEZ ÖNCÜ KADINLAR PROJESİ AMMAN TOPLANTISI

Görünmez Öncüler Konferansı Uri Mena konferansının organizatörleri tarafından hazırlandı. Görünmez Ön Kadınlar...

Read More
0 0
Haber
Eki 3, 2021

Polonya Medya Eğitimleri İçin Toplantı Yapıldı

Media Literacy Explorers, KA 205 Gençlik, Stratejik ortaklıklar, İyi uygulamaların değişimidir. Proje Başlangıç...

Read More
0 0

Leave a Comment Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyrights © 2020 TEKMED - Tokat Ekonomik Kalkınma ve Meslek Edindirme Derneği
Back top