2020-1-MT01-KA105-074126 Nolu proje Malta koordinatörlüğünde, Türkiye, Ukrayna, Kuzey İrlanda, İtalya ve Portekiz kurumları ile birlikte uygulanacaktır. Proje bütçesi 50,340.00 €. Bu, uluslararası katılımcıların (gençlik çalışanları ve gençlerle çalışan gönüllüler) birbirlerinin ülkelerindeki cenaze yerlerini ziyaret ederek kültürlerarası farklılıkları anlayacakları, atölyeler, tartışmalar, tartışmalar ve drama, kısa video klipler ve pandomim kullanarak farkındalık etkinlikleri oluşturacakları bir gençlik çalışanları projesidir.
Her ülkenin, genellikle derin bir şekilde ülkenin tarihi ve kültürüne dayanan kendi dini inançlarıyla bağlantılı kendi cenaze törenleri vardır. Katılımcılar, mezarlık alanlarını ziyaret ederek ve ortak ülkelerin ziyaret ettikleri yerler hakkında tartışma / münazarayı teşvik ederek ev sahibi ülkenin tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olurlar. Konu, katılımcıları farklı kültürleri anlamanın tabanına getireceği, sözde kültürel farklılıklarımızın ortak anlayışa sahip olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olacağı, farklı insanları, farklı kültürleri anlamalarına ve neyin getirdiğini belirlemeye yardımcı olacağı için belirlenmiştir. Birbirimize daha yakın olmak, mülteci, göçmen veya aramızda farklı inançlara sahip yabancıları kabul etmek toplumumuzu geliştirecek çünkü STK’larımız gençlik çalışanları aracılığıyla güçlendirilecek, yeni bilgiler öğrenecek, daha fazla kullanım için birbirimizle deneyim paylaşacak. Ayrıca, katılımcıların mezarlıkların ve mezarlıkların genellikle mimari taşlar olduğunu anlamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Heykeller, türbeler ve mezar alanları genellikle ayrıntılı ve süslüdür, hatta bazen güzel cenaze sanatına ev sahipliği yapar.
Tarih ve kültürel miras, herhangi bir topluluk için bir kimlik ifadesidir. Ancak o topluluğa ait olmayan herkes için de bir farklılık ifadesidir. Katılımcılar, tarihin ve kültürel mirasın onları çevrede konumlandırmaya yardımcı olduğunu, böylece yönelim sağladığını ve kimlikler yarattığını, giderek artan bir tüketim kültüründe bireysel ve grup kimliğini teşvik ettiğini anlayacaklar. Bireysel kimlik, kendi kimliğini kabul etme yeteneğini geliştirirken, tarih ve kültürel miras aracılığıyla desteklenir. Bununla birlikte, “ötekinin” sembolü olarak veya hatta kişinin kendi kimliğine yönelik bir tehdit olarak algılanabilirler. Farklılıkların vurgulanması, aracılık edilmesi, hafifletilmesi, aracılık edilmesi ve üstesinden gelinmesi için bu ötekiliğin elle tutulur hale gelmesini amaçlamaktadır.
Malta, Ukrayna ve Kuzey İrlanda İngiltere’de gerçekleştirilen projede 3 etkinlik yapılması planlanıyor. Ortaklardan liderler de dahil olmak üzere 70 gençlik çalışanını bir araya getirecek. Tüm katılımcılar, çalışma metodolojilerini daha da iyileştirme ve farklı kültürleri ve entegrasyon sorunlarını anlama arzusu gösteren gençlik çalışanları veya yeni gençlik çalışanlarıdır ve bu da onlara daha entegre bir toplum oluşturma çabalarında yardımcı olacaktır. Katılımcılar, cinsiyet karışık olacak ve ekonomik, sosyal, göçmenler ve eğitim zorluklarından daha az olasılıkla 36 kişiyi içerecekler. Aslında katılımcıların yarısı bu kategorilerden olacak.
Planlanan faaliyetlerin tümü, gençlik çalışanı katılımcılarının tam ve aktif katılımını sağlayacak olan resmi olmayan metodolojilere dayalı olacaktır. 3 faaliyette planlanan faaliyetlerde drama, poster oluşturma, video oluşturma, yaygınlaştırma hazırlığı, tartışma, tartışma, konuyla ilgili AB politikaları oturumu, Gençlik geçiş oturumu, saha ziyaretleri, politika yapıcılar, belediye başkanları ve AB yetkilileri ile toplantılar kullanılacak. Her gün ayrıca bir değerlendirme oturumu yapacağız ve planlanan 3 faaliyetin her birinin sonunda bir yansıtma oturumu da yapacağız.
3 faaliyetin her birinin planlanma şekli, katılımcı genç çalışanlarına tüm oturumlara tam olarak entegre olma ve aktif olma fırsatı verecektir, bu oturumların bazıları daha fazla etkileşim için daha küçük gruplara cinsiyet ve milliyet karması şeklinde bölünecektir.